Hamarosan itt a nyár, és a nap sugaraival együtt az a kérdés is égetőbbé válik, hogy hogyan foglaljuk le a kicsiket. Ha azt szeretnétek, hogy a gyerekek idén megtapasztalják a játszva fejlesztés csodáját a nyáron is, akkor a legjobb helyen jártok! Idén egy igazán különleges nyári táborral készülünk Nektek.

Többéves sikerek – nyáron is

A KidSpirit gyermektáborai 2020-ban debütáltak, igencsak nagy sikerrel. Már rögtön az első évben több tucat szülő döntött úgy, hogy ránk bízza a gyermekét, hogy azok megtapasztalják, milyen is egy élményekkel, kultúrával, játékokkal és felhőtlen pillanatokkal teli napközis tábor. A KidSpirit táborai mindig is igyekeztek valami pluszt adni a napjainkban igen széles tábori kínálathoz. Az elmúlt években kalózos és sellős, szuperhősös, indiános, de még űrkalandos tábort is szerveztünk, egészen új világokba kalauzolva ezáltal a kicsiket. A tematika mindig más, azonban minden táborunkban közös, hogy a gyerekek játék közben észrevételnül sajátítanak el olyan ismereteket és képességeket, mint az önismeret, az érzelmek kifejezése, az empátia, a lelki rugalmasság (rezliliencia) vagy a bátorság.

Mindemellett a fizikai aktivitások is kiemelt szerepet kapnak a táborainkban, így mindig igyekszünk kihasználni a természet adta lehetőségeket is, nagyon sok időt töltünk a szabadban.

Egy vadonatúj nyári tábor

A KidSpiritnél a gyerekek fejlődése a szívügyünk. Mindig azon törjük a fejünket, hogy valami újat adjunk nektek, és ezáltal mi magunk is fejlődjünk. Ezért ezen a nyáron egy új táborunk is debütál, melyet a DSZIT (dinamikus szenzoros integrációs terápia) alapjaira építünk. Az Érzékszervek világa tábor ezúttal a legkisebb korosztályt (4-7 éveseket) várja, akik egy teljes héten keresztül ismerhetik meg az őket körülvevő világot. Hogyan és miket hallunk a körülöttünk lévő világból? Mire való a bőrünk és miket érzünk vele? Melyik szervünk segít nekünk megkülönböztetni az ízeket és a szagokat? Mit tudunk érzékelni a szemünkkel?

Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a két táborvezetőnk, Szalay Gabriella és Juhász Noémi segítségével. Gabi és Noémi mindketten a KidSirit oszlopos tagjai, a fejlesztőközpontunk DSZIT-foglalkozásain is találkozhattok velük. Minden nap különböző mesékkel, kézműves foglalkozásokkal, szenzoros élményekkel, kísérletekkel, beszélgetéssel, akadálypályával várják a gyermekeket. A változatos foglalkozások célja az idegrendszeri érés segítése játékos formában: a szórakozás minden percébe olyan technikákat csempésznek be, amelyek a gyermekek fejlődését támogatják. Mindezt a KidSpirit szellemiségével átitatva, a szokásos odafigyeléssel és profizmussal.

Csatlakozzatok a KidSpirit táboraihoz, mert nálunk tényleg játszva fejlődhetnek a kicsik, nyáron is!

Ha szeretnétek többet is megtudni a táborról, látogassatok el a Facebook-oldalunkra vagy a tábor hivatalos oldalára!

 

Nem várnátok tovább, jönnétek is? Szuper, ebben az esetben itt tudtok jelentkezni!