Tudományos háttér

Pozitív pszichológia

Egy Y generációs tudomány, ami nem azt kutatja, hogy mitől nem működik valami, hanem épp ellenkezőleg. Azt nézi, hol van benne a potenciál, a jól működő részek, az erősségek, hajtóerők

Mindfulness

Tudatos jelenlét. Egy olyan állapot, amikor szabadjára engeded az érzéseid, megfigyeled magad és nem próbálod meg eldönteni, hogy amit érzel az éppen jó vagy rossz, helyes vagy helytelen. Így sokkal inkább az itt és mostban, a jelenben tudsz időzni, nem a múlton gondolkodsz és nem a bizonytalan jövőt próbálod kontrollalni. Ezáltal több “tér” keletkezik a tudatodban, elmédben, rá tudsz nézni új szemmel a helyzetekre, távolságot tudsz tartani a zavaró érzelmektől, meg tudsz pihenni kicsit ebben az állapotban.

Rezíliencia

Lelki rugalmasság, lényegében az az (amúgy fejleszthető és edzhető) képesség, hogy minél előbb és gyorsabban fel tudd dolgozni a változásokkal vagy váratlannal járó stresszt.

Fejlődő szemlélet

Carol Dweck - egyik kiemelt kutatója ennek a tudománynak - azt mondja, hogy átlagosból szuperré akkor válik valaki, ha megtanulja a kihívásokat lehetőségeknek látni. “Ez nem megy nekem!” és az “Ez nem megy nekem MÉG!” között nem csak egy szócska a különbség, ezt tanítjuk mi is, optimális keretek között.

Sonja Lyubmirsky

Bonyolult név, annál egyszerűbb című könyv: “Hogyan legyünk boldogok?”. Ő egy másik kutató, akinek tudományos munkásságából beemelünk módszertanunkba. #girlpower

Hogyan lesz ebből szupererő?

Fejlesztőközpontunkban, táborainkban és preventív foglalkozásainkon a gyerekek szakmailag megalapozott játékok segítségével fedezik fel önmagukat, szupererőiket (erőforrásaikat) és azt, hogy mi mindenre képesek. Az élménypedagógiai foglalkozások során pedig olyan technikákat sajátítanak el, amelyekkel a jövőben is meg tudják majd őrizni a belső magjukat önbizalmukat, kíváncsiságukat és fejlődési igényüket.

Mit tanítunk pontosan?

Igyekszünk önismeretet és olyan képességeket és a mindennapi életben alkalmazható eszközöket megtanítani a gyerekeknek, amivel boldogok és sikeresek lesznek az életben! Olyan készség szintű tudást formálunk, amelyért mi, felnőttek is hálásak lennénk. Mindezt élményeken, játékokon keresztül tesszük, úgy hogy észre sem veszik mennyi mindent tanulnak.

A végtelenbe és tovább...

A gyerekek természetüknél fogva rendkívül tanulékonyak és nincs számukra határ mindaddig, amíg bíznak magukban és a kihívásokat lehetőségeknek látják. Tudományosan bizonyított, hogy ez a fejlődő szemléletmód, akárcsak a fenntartható boldogság érzése tanulható és fejleszthető. Éppen ezért a KidSpiritnél arra törekszünk, hogy új képességeket, tudatosságot és számtalan felejthetetlen élményt adjunk útravalóul.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.