A pozitív pszichológia szemléletére építve játékosan érzékenyítünk a hálára, az empátiára, önmagunk erőforrásainak feltérképezésére. A vidám alkotások létrehozása mellett a pozitív érzelmek tudatosítása is  fontos számunkra, ezért mindig sokat beszélgetünk a gyerekekkel a foglalkozások közben. A fejlesztőterápiás alkalmakat színes eszközeinkkel, játékos módszereinkkel igyekezzük izgalmasabbá varázsolni, ami gyakran azt eredményezi, hogy a hozzánk járó gyermekek észre sem veszik, hogy nem játszani jöttek, hanem terápiás foglalkozásra. Örömmel térnek vissza hozzánk újra meg újra, így a fejlődési folyamat gyorsabb és hatékonyabb. 

A legfontosabb célunk, hogy a fejlesztőközpontunkból vagy egy-egy rendezvényünkről egy kis lélekemelő útravalóval térhessenek haza a gyermekek, amely segít boldogabbá tenni a hétköznapokat. Hiszünk benne, hogy az érzelmi intelligencia már egészen kis korban is fejleszthető, és eltökélt szándékunk, hogy minél több gyermek megtapasztalhassa ennek a képességnek az erejét. A KidSpiritnél nap mint nap a gyermekekért, egy boldogabb és vidámabb jövőért dolgozunk.

Pozitív pszichológia

Egy Y generációs tudomány, ami nem azt kutatja, hogy mitől nem működik valami, hanem épp ellenkezőleg. Azt nézi, hol van benne a potenciál, a jól működő részek, az erősségek, hajtóerők

Mindfulness

Tudatos jelenlét. Egy olyan állapot, amikor szabadjára engeded az érzéseid, megfigyeled magad és nem próbálod meg eldönteni, hogy amit érzel az éppen jó vagy rossz, helyes vagy helytelen.

Reziliencia

Lelki rugalmasság, lényegében az a fejleszthető képesség, hogy minél előbb és gyorsabban fel tudd dolgozni a változásokkal vagy váratlannal járó stresszt.

Fejlődő szemlélet

Carol Dweck szerint átlagosból szuperré akkor válik valaki, ha megtanulja a kihívásokat lehetőségeknek látni. “Ez nem megy nekem!” és az “Ez nem megy nekem MÉG!” között nem csak egy szócska a különbség.

Sonja Lyubmirsky

Bonyolult név, annál egyszerűbb című könyv: “Hogyan legyünk boldogok?”. Ő egy másik kutató, akinek tudományos munkásságából beemelünk módszertanunkba.

A KidSpirit csapata csupa mosolygós, szórakoztató és nagyon szimpatikus fiatal lányból áll, akik könnyen tudnak alkalmazkodni a helyhez és a közösséghez.

A KidSpirit csapata csupa mosolygós, szórakoztató és nagyon szimpatikus fiatal lányból áll, akik könnyen tudnak alkalmazkodni a helyhez és a közösséghez.

#boldoggyerek #boldogszulo