A művészetterápia egy olyan nonverbális terápiás forma, mely a művészi alkotást használja fel a psziché gyógyítására. A művészetterápia során a kreatív folyamatok lehetővé teszik, hogy megközelítsünk és átdolgozzunk olyan érzéseket, melyeket beszéd útján nehezen tudunk elérni.

Gyermekek (és ugyanúgy felnőttek) számára a művészetterápia remek önkifejezési lehetőséget nyújt, alkalmas feszültségoldásra, önmagunk mélyebb megértésére, hatékonyan csökkenti a stresszt. Az alkotás örömén keresztül megtapasztalhatjuk saját teljesítőképességünket, ami által önbizalomra tehetünk szert. Művészetterápia során olyan folyamatokat indíthatunk el, melyek személyiségfejlődésünket szolgálhatják.

Képzőművészet-terápiás alkalmainkon biztonságos környezetben, rendkívül változatos művészeti eszközökkel dolgozunk a rajztól és festéstől kezdve az agyagozáson keresztül a textilművészeti technikákig.

A pár alkalmas csoportokon vagy egyéni terápiás alkalmakon játékos tematikákon keresztül fejlesztjük a gyermekek különböző képességeit és személyre szabott célokat tűzünk ki, melyekkel leginkább segíthetjük a gyermekek fejlődését.

Az alkalmakat minden esetben interjú előzi meg, mely során a szülőkkel közösen állapítjuk meg a gyermek igényeit, problémáit és erősségeit, melyekre a művészetterápiás programot építjük.

A foglalkozást az alábbi kollégáinknál veheted igénybe:

Tóth Eszter