Berkes Bernadett

Berkes Bernadett vagyok, pedagógiai szakpszichológus. Ötödik éve dolgozom óvodapszichológusként, ahol támogatom az oda járó gyerekeket, szüleiket, és pedagógus kollégáimat. Emellett pedagógiai szakszolgálatban végzett munkám során sajátos nevelési igény diagnosztikájával is foglalkozom.

Munkám fő célja a gyermekek egészséges fejlődésének a támogatása, személyiségfejlesztése. A fejlődés során esetlegesen megjelenő problémák, nehézségek megértésében, okainak feltárásában, és szükség esetén azok korrekciójában igyekszem segítséget nyújtani. A pszichológiai ellátás eszközeinek megválasztásakor törekszem a gyermek igényeihez, aktuális állapotához, problémaköréhez igazodni; a kisebb gyermekeknél szívesen használom a játék-, meseterápiát, művészetterápiát és különböző relaxációs technikákat is.

A gyerekekkel való munkának szerves része a rendszerben való gondolkodás, a család bevonása, így a gyermekpszichológiai tevékenység egyik legfontosabb eleme a szülői nevelés megsegítése tanácsadással, konzultációs lehetőséggel. A szülőkonzultációk során közösen igyekszünk megkeresni, milyen módon tud a gyermeke számára legmegfelelőbb támogatást nyújtani a nehézségek kezelésében.

Bernadettel az alábbi foglalkozásokon találkozhatsz: