A jelenlegi oktatási rendszer egyik hiányossága, hogy az óvoda és iskola közötti átmenet nem oldható meg minden esetben. Sok gyermek iskolai sikertelenségének oka a megfelelő ismeretek és készségek hiánya.

A pedagógusok évről-évre tapasztalják, hogy az első osztályt kezdő gyermekek felkészültsége között óriási különbségek lehetnek még abban az esetben is, ha az óvodákban megtörténik az iskola-előkészítés. A nagycsoportosok fejlesztéséhez összeállított anyag kifejezetten az első osztályban szükséges képességek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

A három szakaszban (alapozó/8 óra, gyakorló/8 óra, felkészítő/8 óra), a foglalkozásokon minden olyan részképesség előtérbe kerül, ami az iskolai munkában segíti a gyermeket. (A szakaszok egymásra épülnek, ennek ellenére lehetséges, hogy van olyan gyerkőc, akinek elég az első szakasz elvégzése is!)

A foglalkozásokon kiderül, hogy az adott gyermeknek mivel kapcsolatban adódhatnak nehézségei. A feladatsorok a mai gyerekek igényeihez alkalmazkodó, változatos és sokszínű feladatvégzést tesznek lehetővé.

A program az intellektuális fejlesztésére törekszik, nem tartalmaz mozgásfejlesztéshez és kreatív tevékenykedéshez kapcsolódó feladatokat.

A foglalkozást az alábbi kollégánknál veheted igénybe:

Dreifinger-Gábor Ágota